Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Έκτακτο Δελτίο Καιρού http://pozar.meteoclub.gr/

 Έκτακτο Δελτίο Καιρού


Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της κεντρικής δυτικής και βόρειας χώρας αλλά και ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και πιθανώς και 8.
Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιών στην ανατολική Στερεά-Εύβοια στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Όσον αφορά τις βροχές και τις καταιγίδες αυτές θα εντοπίζονται από το ύψος της Μακεδονίας μέχρι και την δυτική και κεντρική Στερεά,την Ήπειρο αλλά και την δυτική βορειοδυτική Θεσσαλία κατά μήκος της ορεινής Πίνδου.
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην ορεινή Πελοπόννησο.
Αυτά τα φαινόμενα θα εμφανίζονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ,ενώ νωρίς το πρωί ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα.
Δείτε σε ποιες περιοχές θα έχουμε καταιγίδες τις επόμενες μέρες:
Τρίτη-Τετάρτη 9-10/7/2013:
Πέμπτη 11/7/2013:
Τέλος όσον αφορά τους ανέμους και το κίνδυνο πυρκαγιάς ,δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα έχουμε ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Αναλυτικά ο χάρτης με τους ανέμους:
Μέχρι και την Παρασκευή θα έχουμε ανέμους βόρειους βορειοανατολικούς που θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στις βουνοπλαγιές και σε σημεία όπου ο άνεμος καναλίζεται ίσως να έχουμε και 8 μποφόρ.
Δείξτε προσοχή στην ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) στην Εύβοια -βορειοανατολική Πελοπόννησο(Κορινθία) αλλά και στις Κυκλάδες και την Κρήτη.